17 Şubat 2011 Perşembe

Uçurtma Avcısı, Bin Muhteşem Güneş -Khalled Hosseini

Bu ara nedense hep kitap yorumlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen sene okuduğum Bin Muhteşem Güneş adlı kitabı çorba karıştırırken bile okuduğumu söylersem ne kadar heyecan verici ve sürükleyici olduğunu ifade etmiş olurum sanıyorum. Yazar doğduğu yer olan Afganistan'ı anlatıyor bu kitabındada. Afgan kadınlarının yaşadığı akıl almaz acıları, aşkları ve Afganistan'da yaşanan olayları gözler önüne seriyor.
Yine aynı yazarın çok ses getiren bir diğer kitabı ise Uçurtma Avcısı. Yazarın bu kitabınıda bir solukta okudum. İnternette şöyle açıklanmış
Uçurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları...
Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

2 kitabı da 2 yaz önce okumuştum. kitap o kdar sürükleyici ki denize bile girmemiştim yaklaşık 1 haftam şemsiye altında geçti. :)

Deniz... dedi ki...

Bende geçtiğimiz yaz okudum ikisinide:)